"Укроборонпром" представив новий 3D-радар - може відстежувати до 500 цілей одночасно (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укроборонпром" представив новий 3D-радар - може відстежувати до 500 цілей одночасно (фото)

Технології&Авто
1630
КП “НВК “Іскра”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, розробило 3D оглядовий локатор 80К6Т, який призначений для видачі целевказання засобам ППО.
Як повідомляє прес-служба “Укроборонпрому”, новинка вперше демонструється на виставці “Зброя та Безпека-2017”.
За даними розробників, завдяки цьому радару військові зможуть бачити всі повітряні об’єкти на відстані до 500 км, на всіх висотах, від 0 до більше 40 км. 3D оглядовий локатор 80К6Т може відстежувати до 500 цілей одночасно.
При цьому, можливості розробки “Іскри”, завдяки великій зоні огляду за кутом місця до 70 градусів, дозволяють виявляти тактичні та оперативно-тактичні ракети, відзначають в “Укроборонпромі”. Розробники додають, що спеціальна система обробки сигналів дає можливість виявляти малорозмірні і крилаті ракети, які йдуть на малих висотах з огинанням рельєфу.
"Укроборонпром" представив новий 3D-радар - може відстежувати до 500 цілей одночасно (фото)
“Головною особливістю 80К6Т стала цифрова фазована активна решітка. Ця технологія дозволяє виявляти і супроводжувати цілі з надвисокою точністю. При цьому завдяки тільки одній станції виконується одночасне вимірювання положення цілі відразу за трьома координатами: дальності, азимута і висоти, тобто створюється 3D-модель. Раніше для цього потрібно було застосувати відразу два радари”, – зазначають у повідомленні. “Радар 80К6Т створений з урахуванням максимальної мобільності, у тому числі він пристосований для транспортування літаками ДП “Антонов”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. А для розгортання РЛС необхідно всього 10-15 хвилин”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас