Українські юристи запустили бота по імені Гобсек, який вміє писати розписки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські юристи запустили бота по імені Гобсек, який вміє писати розписки

Особисті фінанси
756
Юридична компанія Bot&Partners Law Firm, використовуючи технологію компанії 908, випустила бота для Facebook і Telegram на ім’я Гобсек. Бот названий на честь головного героя однойменного роману Оноре де Бальзака про скупого лихваря Гобсека. Бот, подібно до свого прототипу, розбирається в складанні юридичних документів, зокрема – розписок.
Бот створений на mindmap-платформі storytelling.bot – на цій же технології працює відомий бот Opendatabot (історію його створення ми публікували раніше). Спілкуючись із користувачем і уточнюючи деталі (сума грошей, яку потрібно дати в борг, наявність пені в разі простроченого платежу, відсотки і т.д.), Гобсек крок за кроком проводить його за схемою складання розписки.
В результаті користувач отримує готовий шаблон документа в Google Docs, який можна роздрукувати і заповнити відсутні поля.
Але одними розписками бот обмежуватися не буде. Як розповів редакції AIN.UA Андрій Хорсєв, співзасновник компанії 908, Гобсек, наприклад, зможе скласти позовну заяву, якщо до домовленої дати борг не повернули.
За його словами, інші юрфірми, в тому числі, Axon Partners, Deloitte, Bot&Partners також працюють з технологією storytelling.bot для створення своїх ботів. Такі боти зможуть готувати шаблони NDA-угод, договори на оренду та інші популярні види юридичних документів. Згодом в документах також з’явиться підтримка QR-кодів.
Більше того, завдяки можливостям технологій mindmap карти одних ботів можуть запускатися всередині інших карт. Іншими словами, коли, спілкуючись з одним ботом при складанні юридичного документа, користувач захоче підрахувати вартість чого-небудь, підключиться «математичний бот», коли потрібно буде перекласти документ – бот-перекладач і так далі, причому для користувача це все буде виглядати, як робота одного бота, як пояснює Хорсєв.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас