День фінансів, 12 жовтня: Більш ніж $5000 за Bitcoin, 200-рублева купюра з Севастополем і 43 кілограми золота в стічних водах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 жовтня: Більш ніж $5000 за Bitcoin, 200-рублева купюра з Севастополем і 43 кілограми золота в стічних водах

1036
Четвер, 12 жовтня, запам’ятався нам цікавими цифрами:
$5000 для Bitcoin вже не межа. Ціна першої цифрової валюти оновила історичний максимум, впевнено подолавши бар’єр у $5000. Стає все цікавіше, чого ж чекати від Bitcoin далі?
200-рублева купюра в РФ з видами українського Севастополя. Центральний банк Росії з 12 жовтня вводить в обіг 200-рублеву купюру, на якій зображено символи українського Севастополя, окупованого РФ 2014 року. На лицьовому боці зображено Пам’ятник затопленим кораблям, на зворотному – вид на Херсонес (саме цей вид, але з іншого ракурсу, використовувався на 1-гривневих банкнотах старого зразка). Подивитися на зразок можна тут.
929 млн за сховище відпрацьованого ядерного палива. ТОВ “СК Укрбудмонтаж” виграло тендер НАЕК “Енергоатом” на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) за процедурою конкурентного діалогу, запропонувавши ціну 928,997 мільйона гривень. Згідно з даними в системі держзакупівель ProZorro, термін виконання договору – два роки.
На 10% менше субсидіантів, винне у цьому зростання доходів. Уряд прогнозує, що кількість субсидіантів цього року може зменшитися на 10% через зростання реальних доходів населення. Нагадаємо, розмір субсидій на майбутній опалювальний період буде розраховуватися з урахуванням доходів громадян за I і II квартали цього року.
До 43 кілограмів чистого золота в стічних водах Швейцарії. “Концентрація золота в осадах стічних вод досить висока для відновлення, що робить його потенційно цінним”, – випливає зі звіту вчених, які пов’язують цей феномен із наявністю кількох золотовидобувних заводів в регіоні.
Лише 12 млн працездатних в Україні сплачують ЄСВ. “Якщо ми будемо чесними самі з собою, то ми побачимо, що сьогодні з 26 мільйонів працездатних громадян України єдиний соціальний внесок сплачують 12 мільйонів осіб. Це вирок нашій системі, як політичній, так і соціально-економічній”, – зазначив міністр соціальної політики.
2 замість 2,5. План з ремонту доріг на 2017 рік виконано не буде. 2017 року в Україні буде капітально відремонтовано близько 2 тисяч кілометрів автомобільних доріг із запланованих 2,5 тисяч кілометрів. Зазначимо, щороку вартість ремонтних робіт на автошляхах України оцінюється в 60 млрд гривень.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас