Microsoft займеться торгівлею енергією вітру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft займеться торгівлею енергією вітру

296
Microsoft збирається придбати всю електроенергію, вироблену вітрогенераторами Ірландії, що належать компанії General Electric, а якщо після забезпечення потреб дата-центрів щось залишиться, буде продавати надлишки місцевій електромережі, повідомляє Fortune.
Таким чином, Microsoft стає не тільки споживачем, але і постачальником електрики — компанія придбала у GE ліцензію на проведення в Ірландії операцій з енергією і доручила дублінській компанії ElectroRoute займатися торгівлею електрикою, яка буде надходити з розташованої в графстві Керрі станції Tullahennel потужністю 37 МВт.
Ця угода цікава не тільки тим, що дає ІТ-гіганту можливість забезпечувати свої хмарні сервери чистою енергією, але і через ту технологію, яка використовуватиметься для її отримання. Це буде перша в Європі станція, в якій батареї інтегровані в самі турбіни. В ході випробувань вироблена вітряками енергія буде запасатися в акумуляторах і направлятися в електромережу за необхідності.
«Наша ініціатива допоможе забезпечити електромережу Ірландії новою, чистою енергією і містить інноваційні елементи, що мають потенціал збільшення обсягу, надійності і продуктивності мережі. Вона спростить впровадження нових чистих джерел енергії, зокрема, вітру, що позитивно позначиться на екології, Ірландії і нашій компанії», — заявив генеральний менеджер Microsoft з розвитку дата-центрів Крістіан Біледі.
Великі ІТ-компанії на кшталт Amazon, Google, Apple або Microsoft активно підтримують перехід на відновлювану енергію. Почасти заради іміджу, почасти тому, що їхні дата-центри споживають величезну кількість енергії. Недавній аналіз EirGrid показує, що до 2026 року 15% потреб Ірландії в електриці буде припадати на дата-центри.
Ірландія планомірно переходить на чисті джерела енергії. У січні в парламенті Ірландії був прийнятий законопроект про вилучення інвестицій у вугілля, газ і нафту. Розмір інвестицій становить 8 млрд євро.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас