Суд ігнорує скарги адвокатів Липецької кондитерської фабрики - "Рошен" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд ігнорує скарги адвокатів Липецької кондитерської фабрики - "Рошен"

Фондовий ринок
283
Басманний районний суд Москви саботує розгляд скарг, поданих в інтересах АТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен”, заявили в українській кондитерській корпорації.
Згідно з повідомленням компанії в середу, 27 березня 2017 року, адвокат Липецької кондитерської фабрики “Рошен” Ірина Бірюкова направила на адресу московського суду скаргу про визнання незаконними рішень СК РФ про чергове продовження строку попереднього слідства у кримінальній справі № 201/404049-05. До цього моменту повідомлення про призначення судового засідання на адресу адвоката не надійшло. Така ж ситуація повторилася і з аналогічною скаргою, поданою у липні 2017 року: засідання до теперішнього моменту не призначено.
“Процесуальний закон встановлює граничні терміни прийняття та розгляду скарг. За однією зі скарг такий строк закінчився в квітні, за іншою – в липні. Очевидно, що обидва терміни пропущені. Причини ухилення від правосуддя незрозумілі”, – прокоментувала ситуацію адвокат І. Бірюкова.
У вересні 2017 року адвокат корпорації подала скаргу на адресу голови Мосміськсуду на бездіяльність Басманного районного суду Москви.
“Подібні дії суду суттєво ускладнюють доступ до правосуддя: немає рішення суду – немає можливості його оскарження. Однак корпорація “Рошен” продовжить відстоювання своїх прав усіма законними способами в рамках чинного російського і міжнародного законодавства”, – йдеться в прес-релізі.

Довідка Finance.ua:

  • Корпорація Roshen 28 квітня 2015 року заявила про арешт майна ВАТ “Липецька кондитерська фабрика “Рошен” загальною вартістю 2 млрд рублів. Таке рішення було прийнято Головним слідчим управлінням СК РФ на підставі постанови Басманного районного суду Москви. ЛКФ “Рошен” неодноразово оскаржувала це рішення, однак майно і в жовтні 2016 року перебуває під арештом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас