Новий датський закон може заблокувати Північний потік-2, - EUobserver — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий датський закон може заблокувати Північний потік-2, - EUobserver

Енергетика
432
Парламент Данії 12 жовтня має намір обговорити запропонований урядом законопроект, який може заблокувати будівництво газопроводу “Північний потік-2” на території країни.
Про це повідомляє EUobserver. Згідно з проектною документацією “Північного потоку-2”, він частково буде проходити територіальними водами королівства, тому заблокувати його будівництво за законодавством Данії можна тільки з міркувань екологічної безпеки.
Закон може вступити в силу в січні 2018 року, але залишається невизначеним, чи буде це досить швидко, щоб заблокувати очікувану заявку будівельників російського газопроводу. Нагадаємо, уряд Данії підготував і направив на обговорення проект закону, який зможе заборонити будівництво газопроводу “Північний потік-2” через територіальні води Данії. Документ розроблений з зовнішньополітичних міркувань та міркувань безпеки. Уряд Данії пропонує внести зміни в закон про континентальний шельф.

Довідка Finance.ua:

  • Проект “Північний потік – 2” (Nord Stream 2) передбачає будівництво двох ниток газопроводів від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
  • Загальна пропускна здатність запланована в 55 млрд кубометрів на рік.
  • Планується, що трубопровід запрацює в 2019 році.
  • Раніше республіканська більшість палати представників конгресу США пригальмувала голосування щодо санкцій проти Росії, схвалених Сенатом. Окремим пунктом у документі прописано намір США “протидіяти будівництву газопроводу “Північний потік – 2”.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас