Насалик спрогнозував "зимові" тарифи на газ в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Насалик спрогнозував "зимові" тарифи на газ в Україні

Енергетика
1713
Підстав для підвищення тарифів на газ в наступному опалювальному сезоні немає. Про це після засідання уряду повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.
За його словами, ціна на газ для населення залишиться такою ж, як у минулому році.
“Позиція Міністерства енергетики на сьогоднішній день, що ніяких підстав, економічних, для збільшення ціни на газ немає. Вони залишаються в тих межах, які були в минулому році. Тобто 4 862 грн. А якщо немає змін в ціні на газ, то, очевидно, не змінюються тарифи. Це діє не на один місяць. Це діє на весь опалювальний сезон”, – сказав Насалик.
Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості оприлюднило нову формулу розрахунку ціни на природний газ для населення, якою обґрунтовано незмінність ціни до 1 квітня 2018 року.
На цьому тижні голова Мінфіну України Олександр Данилюк представить Міжнародному валютному фонду (МВФ) аргументи, чому в Україні не треба підвищувати тариф на газ для населення.
Як відомо, підвищення цін на газ вимагає постанова Кабінету міністрів від 22 березня 2017 року, яка діє до 1 квітня 2018 року. Згідно з документом, ціна на газ розраховується на базі імпортного паритету – середньої ціни на імпортний газ за певний період. Уряд повинен був опублікувати цей показник 1 липня. Замість цього 26 вересня Кабмін протокольним рішенням відклав дату публікації на невизначений термін.
За методикою, яка діє зараз, якщо за підсумками року фіксується відхилення плюс-мінус 10%, то ціна на наступний опалювальний сезон повинна переглядатися. Згідно з даними Міненерго, якщо слідувати цим правилам, то ціна на газ повинна зрости на 17,6%.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас