Голова Mastercard: ми адаптуємося до криптовалюти, якщо вона буде емітована державою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Mastercard: ми адаптуємося до криптовалюти, якщо вона буде емітована державою

Фінтех і Картки
226
Генеральний директор Mastercard Аджай Банга заявив, що його компанія готова адаптуватися до криптовалюти, але тільки якщо вона буде емітована державою. Поки що він розцінює цифрові валюти не інакше як сміття. Про це він сказав в інтерв’ю The Economic Times.
«Якщо уряд створить цифрову валюту, ми знайдемо спосіб адаптуватися. Ми надамо рішення для переказу валюти від клієнта до продавця. Цифрові національні валюти підтримувані державою — це цікаво, а от недержавні криптовалюти — це повний непотріб», — заявив Аджай Банга.
До недоліків криптовалют він відніс високу волатильність і їх популярність серед хакерів.
«Сьогодні певної суми в біткоїнах мені буде достатньо, щоб придбати одну пляшку води, завтра дві, а післязавтра — 9000, але гроші так не працюють. Будь-яка валюта потребує стабільності та прозорості, інакше вся світова злочинність почне використовувати цю валюту. Чому хакери воліють брати викуп у біткоїнах? Чому Китай так тисне на ринок криптовалют?», — запитує Банга.
Нагадаємо, на початку серпня компанія Mastercard подала нову патентну заявку на розробку сервісу, що дозволяє здійснювати повернення коштів у криптовалюті.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас