Експерт назвав компанію, яка першою досягне капіталізації в 1 трлн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт назвав компанію, яка першою досягне капіталізації в 1 трлн доларів

Фондовий ринок
3804
Компанія Amazon може стати першою в світі компанією з капіталізацією понад 1 трлн доларів. Про це заявив професор Школи бізнесу Штерна в Нью-Йорку Скотт Геллоуей, який нещодавно опублікував книгу «Четверо: Таємниця ДНК Amazon, Apple, Facebook і Google».
Таку думку він висловив в інтерв’ю The Street. На даний момент ринкова вартість Amazon відстає від капіталізації Apple на 40% – 476 млрд доларів проти 805 млрд доларів.
Багато експертів вважають, що саме «яблучна» компанія зможе першою подолати позначку в 1 трлн доларів. Однак Геллоуей каже, що з посиленням конкуренції між чотирма найбільшими технологічними компаніями на основних ринках, акції Amazon «почнуть долати гравітацію».
«Якщо ви подивитеся на те, як Amazon бореться з іншими трьома компаніями, то побачите, що вона перемагає всюди, де стикається з ними», – заявив Геллоуей.
Експерт зазначив, що компанія Джеффа Безоса замість прибутку зробила ставку на бачення і зростання. В підсумку Amazon, ймовірно, зараз має доступ до самого дешевого капіталу в сучасному бізнесі.
За словами Геллоуея, нещодавня купівля мережі супермаркетів Whole Foods Market, яка обійшлася Amazon в 13,7 млрд доларів, стала найбільшою корпоративною угодою в ритейлі за останні 20 років.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас