Менеджер Тігіпка відсудив у Фонду гарантування активи Платинум банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Менеджер Тігіпка відсудив у Фонду гарантування активи Платинум банку

Фондовий ринок
1649
26 вересня Окружний адмінсуд м. Києва задовольнив позов вкладника Платинум Банку (Царука Павла Вікторовича) та скасував рішення ліквідатора Платинум Банку, яким було визнано нікчемним договір застави, що був укладений як забезпечення виконання Платинум Банком зобов’язань перед П. Царуком по низці депозитів.
Згідно з судовими матеріалами, предметом застави були належні Платинум Банку права вимоги за кредитами, які Платинум Банк видав фізособам. При цьому уточнюється, що договір застави майнових прав не був реалізований його сторонами (принаймні, доказів фактичного звернення стягнення на передані в заставу майнові права суду не надано).
Про який саме обсяг депозитів і який обсяг заставних прав вимоги за кредитами йдеться, в судових матеріалах не уточнюється.
Зауважимо, що Царук Павло Вікторович є главою правління страхової групи «ТАС», яка належить Сергію Тігіпку.
За даними системи “Прозорро”, на початку вересня ТОВ “Фінансова компанія “Центр фінансових рішень” (кінцевий бенефіціар – Сергій Тігіпко) викупило у Фонду гарантування за 50,6 млн грн права вимоги Платинум Банку за 19,6 тис роздрібних кредитів на 99,3 млн грн (тобто дисконт становив 50%).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас