Кабмін пропонує реструктуризувати борги по оплаті послуг ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує реструктуризувати борги по оплаті послуг ЖКГ

Особисті фінанси
812
Для отримання субсидії в разі наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги можна оформити договір про реструктуризацію боргу. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів у Facebook.
“Держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за комунальні послуги. Якщо це не зроблено, держава знову ж іде назустріч громадянам і дозволяє оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для продовження субсидії на наступний рік (2017-2018 роки)”, – повідомляє Кабмін.
Борг за комунальні послуги, який оскаржується в суді, не впливає на субсидію.
У ситуації, коли громадяни не згодні з заборгованістю, вони можуть її оскаржити. На підставі рішення суду про анулювання боргу або до винесення рішення суду про розмір заборгованості, яка оскаржується рішенням комісій з питань призначення житлових субсидій, які працюють при органах виконавчої влади на місцях, дія житлової субсидії поновлюється з моменту призупинення її виплати, тобто з травня 2017 року.
Поточна заборгованість, тобто не сплачені комунальні послуги в березні, травні та червні, не впливає на процес перепризначення житлових субсидій на новий період.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас