В Україні офіційно опублікували закон про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні офіційно опублікували закон про пенсійну реформу

Казна та Політика
7777
Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій”, який починає пенсійну реформу в Україні, опублікований в офіційній пресі. Текст закону надрукувала офіційна парламентська газета “Голос України” 10 жовтня.
Як зазначається в самому законі, його положення стають чинними на наступний день після офіційної публікації. Таким чином, пенсійна реформа в Україні набере чинності вже завтра, 11 жовтня.
3 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект № 6614, яким впроваджується пенсійна реформа. Президент Петро Порошенко підписав закон менш ніж через тиждень – 8 жовтня.
Пенсійна реформа не передбачає прямого підвищення пенсійного віку. Але декому доведеться відкласти вихід на заслужений відпочинок, позаяк в Україні вводяться вимоги до страхового стажу.

Довідка Finance.ua:

  • 3 жовтня Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році з щорічним поступовим підвищенням до 35 років до 2028 року, призначення пенсії незалежно від віку при наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 роки, встановлення верхньої межі бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 15 мінімальних зарплат (на даний момент 48 тис. гривень) і введення накопичувального рівня пенсійної системи з 1 січня 2019 року.
  • Також Рада зобов’язала Кабмін до 1 листопада розробити і подати в парламент законопроект щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас