Продовження закону про "особливий статус" ОРДЛО набрало чинності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продовження закону про "особливий статус" ОРДЛО набрало чинності

Казна та Політика
462
Закон про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей, який продовжує на рік дію закону про “особливий статус” ОРДЛО, опублікований у виданні “Голос України” у вівторок.
Згідно з прикінцевими та перехідними положеннями, документ набирає чинності з дня публікації.
6 жовтня Верховна Рада продовжила на рік термін дії закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), який мав втратити чинність 18 жовтня 2017 року.
Прийнятим законом парламент вніс зміни до закону про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО від 2014 року, виклавши статтю 1 у новій редакції, згідно з якою особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО вводиться на рік. Населені пункти і райони, де буде цей особливий прядок, визначає Верховна Рада.
Водночас документ передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу набирає чинності тільки “після виконання всіх умов, викладених у статті 10 закону (про особливий порядок місцевого самоврядування – ІФ), зокрема в частині, що стосується виведення всіх незаконних збройних формувань, їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України”.

Довідка Finance.ua:

  • Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО був прийнятий у вересні 2014 року і набрав чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас