Експерти назвали ще один продукт харчування, який подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти назвали ще один продукт харчування, який подорожчає

Аграрний ринок
1610
Експерти прогнозують, що у зв’язку зі зниженням у цьому році врожайності соняшнику Україна в поточному 2017-2018 маркетинговому році (МР, серпень 2017 – вересень 2018) скоротить об’єми переробки насіння та експорту соняшникової олії, що може призвести до зростання цін на цей продукт.
Про це повідомила прес-служба консалтингового агентства “УкрАгроКонсалт”.
За даними аналітиків, посівні площі під соняшником в Україні в 2017 році залишилися на рівні минулого року і склали 6,4 млн га. Однак на початку збиральної кампанії поточного року врожайність соняшнику була на 35% нижче від торішньої, а до початку жовтня – на 12% нижче ніж 2016 року.
З цієї причини експерти побоюються дефіциту соняшнику на українському ринку. Об’єднання підприємств з виробництва та переробки рослинних олій і жирів “Укроліяпром” також прогнозує значне скорочення врожаю соняшнику через складні погодні умови і не дає точної оцінки очікуваних обсягів виробництва олії. У зв’язку з цим експерти пропонують переробникам звертати більше уваги на такі культури, як соя, ріпак і льон з метою максимального завантаження потужностей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас