Google звинуватили в крадіжці технологій і шантажі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google звинуватили в крадіжці технологій і шантажі

Фондовий ринок
587
Відомий архітектор Елі Аттія з 2014 року намагається довести в суді свої звинувачення на адресу компанії Google. Раніше суть його звинувачень полягала в тому, що компанія викрала його унікальну технологію, днями ж Верховний суд округу Санта-Клара додав до матеріалів справи ще й звинувачення у шантажі.
За словами позивача, він 50 років витратив на розробку технології, яка в позові називається «революційною і новою». Вона пов’язана з інноваційним методом дизайну спорудження будівель — модульний підхід, який, на його думку, перевернув би уявлення про будівництво великих будівель. У 2010 році Google уклала з ним угоду про комерціалізацію цієї технології і створення софту: у зв’язку з цим Аттія з сім’єю навіть переїхав з Нью-Йорка в Пало-Альто, щоб працювати над ініціативою, проектом під кодовою назвою Project Genie. Його передали секретному відділенню Google X.
Але потім, за словами обвинувача, Ларрі Пейдж і Сергій Брін замислили виставити його з проекту і зробити вигляд, що закривають його, а технологію використовувати для запуску нової компанії — Flux Factory (зараз відома під назвою Flux). Її позиціонують як першу компанію, запущену Google X. До 2014 року архітектор нібито вів переговори з керівництвом компанії з цього приводу, потім звернувся до суду. В позові фігурує не тільки Google, але і Ларрі Пейдж та Сергій Брін, а також керівники Google X.
Тепер же до цих звинувачень додалися і звинувачення у шантажі. Юристи архітектора виявили ще шість випадків, коли Google використовувала подібний підхід для доступу до комерційної таємниці: починала переговори під NDA, потім переривала їх, і використовувала отримані знання до своєї вигоди.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас