Бізнес із ЄС просить змінити умови вільної торгівлі з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес із ЄС просить змінити умови вільної торгівлі з Україною

Казна та Політика
1362
Від європейського бізнесу надходять запити щодо перегляду умов торгівлі в рамках зони вільної торгівлі України з Європейським Союзом. Про це 6 жовтня повідомила на IV Київському міжнародному економічному форумі торговий представник України – заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська.
Про це сказано в матеріалі Сегодня.
“За деякими видами продукції ми вже зараз бачимо запит на можливу подальшу лібералізацію не тільки від українського, а й від європейського бізнесу”, – розповіла Микольська, відповідаючи на запитання про можливий перегляд умов Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.
Микольська також акцентувала увагу на необхідності постійного відкритого діалогу з ЄС в питанні торгівлі.
“Для ведення діалогу Україна теж повинна мати достатньо аргументовану позицію, в тому числі про те, яким чином ЄС виграє від перегляду умов торгівлі з нею”, – зазначила торгпред.
У свою чергу, глава представництва Європейського Союзу в Україні Х’юг Мінгареллі підкреслив, що в даному питанні немає табу. Він також зазначив, що Україні для цього треба прибрати тарифні бар’єри і посилити верховенство права, наблизивши норми законодавства до норм ЄС.
Нагадаємо, раніше Мінгареллі констатував, що Україна відстає в імплементації деяких компонентів Угоди про асоціацію України та ЄС в питанні гармонізації законодавства, стандартів і норм.
“Якщо ми забезпечимо, що протягом наступних місяців Україна прийме наші закони, норми і стандарти, то тоді українська економіка стане дуже швидко частиною єдиного ринку ЄС, що означатиме, що українські компанії зможуть експортувати в країни ЄС без перешкод. Саме над цим ми повинні працювати”, – сказав Мінгареллі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас