Скандал з турбінами Siemens: російський суд прийняв рішення щодо скарги компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал з турбінами Siemens: російський суд прийняв рішення щодо скарги компанії

Фондовий ринок
1149
Дев’ятий арбітражний суд Москви прийняв до провадження апеляційну скаргу компанії Siemens на відмову Арбітражного суду в забезпеченні за позовом корпорації до ТОВ “Сіменс технології газових турбін” і “Технопромекспорту”.
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на матеріали суду.
“Сіменс технології газових турбін” є спільним підприємством Siemens і компанії “Силові машини”.
Влітку поточного року компанія Siemens потрапила в серйозний експортний скандал, поставивши Росії газові турбіни, які згодом були модернізовані і переправлені до анексованого Криму в обхід санкцій Євросоюзу. Окупанти планують використовувати їх для роботи двох ТЕС у Сімферополі і Севастополі. Посередником при постачанні турбін Siemens в Крим виступила компанія “Технопромекспорт”, яка закупила обладнання для встановлення на Таманській ТЕС.

Довідка Finance.ua:

  • 11 липня 2017 року Siemens подала проти “Технопромекспрта” позов до московського суду, вимагаючи повернути турбіни до передбаченго контрактом місця призначення – на Тамань.
  • Німецька компанія також вимагала вжити заходів із забезпечення позову, наклавши арешт на турбіни і заборонивши їх монтаж. У серпні Арбітражний суд Москви відхилив заяву Siemens щодо забезпечувальних заходів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас