Завершено будівництво Бескидського тунелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершено будівництво Бескидського тунелю

Казна та Політика
1425
Завершено будівництво Бескидського тунелю, повідомили в компанії ЗАТ “БА Інтербудмонтаж-Україна”. Підприємство виконувало основні будівельні роботи, тобто пробивало тунель, бетонувало його, облаштовувало гідроізоляцію.
Раніше в “Укрзалізниці” повідомляли, що “Інтербудмонтаж” повинен був завершити свою частину робіт 6 листопада.
За підрозділами УЗ залишається облаштування земляного полотна на підходах до нового тунелю, укладання верхньої будови колії, монтаж лінії електропередачі і зв’язку. Повний комплекс робіт планується завершити 25 травня 2018 року, повідомляли в УЗ.
Новий двошляховий тунель буде пропускати до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю 60-70 км/год. Чинний одношляховий тунель може максимум пропустити 47 поїздів на добу на швидкості 15-40 км/год.

Довідка Finance.ua:

  • Бескидський тунель побудований 1886 року і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс, крім того, його слабка пропускна здатність накладає обмеження на весь міжнародний транспортний коридор.
  • Бескидський тунель – єдина одноколійна ділянка на усій довжині V Критського коридору, що проходить територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів).
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас