"Артемсіль" заявляє про критичну нестачу вагонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Артемсіль" заявляє про критичну нестачу вагонів

Фондовий ринок
585
Рудники державного підприємства “Артемсіль” (Донецька обл.) недоотримали в середньому 40% від необхідної кількості рухомого складу, повідомляє прес-служба компанії.
Відповідно до прес-релізу держпідприємства, через нестачу вагонів тільки у вересні “Артемсіль” недовантажила споживачам 89 тис. тонн продукції.
“Недостатня кількість вагонів призводить до зменшення обсягів відвантаження солі і невиконання своїх прямих зобов’язань за укладеними договорами через невчасне постачання продукції. Так, у вересні цього року із заявлених 1,072 тис. критих вагонів підприємством відвантажено лише 515 вагонів, що склало 48% заявки, а з заявлених 2,624 тис. напіввагонів – 1,836 тис. вагонів, що становить 70% заявки”, – зазначили в ДП.
В “Артемсолі” вказали, що більшість поданих напіввагонів було відвантажено для потреб облавтодорів, на шкоду іншим споживачам.
“За обсягами відвантаження солі для посипання доріг держпідприємство повністю виконує взяті на себе зобов’язання … Крім того, за рахунок коштів держпідприємства фінансується залізничний тариф і здійснюється кредитування “Укравтодору”, – зауважили в “Артемсолі”.
Як зазначили на держпідприємстві, незважаючи на недостатнє забезпечення рухомим складом за дев’ять місяців 2017 року реалізовано 1,2 млн тонн солі. Обсяг виробництва на 13,8% перевищив заплановані показники. Зростання обсягів виробництва відбувається завдяки збільшенню експорту в країни далекого зарубіжжя.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас