МВФ вперше зацікавився реформою децентралізації в Україні - Зубко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вперше зацікавився реформою децентралізації в Україні - Зубко

Казна та Політика
256
Вперше місія Міжнародного валютного фонду цікавиться реформою децентралізації. Це саме та реформа, яка повністю змінює систему управління в державі, фінансові можливості та потенціал регіонів.
Про це під час презентації моніторингу реформи децентралізації представникам МВФ повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
«Децентралізація – це не лише збільшення місцевих бюджетів, а й мотивація місцевого самоврядування до залучення інвестицій для розвитку громад, впровадження інфраструктурних проектів. Реформи, які впроваджуються в країні – це своєрідна 3D модель. Адже реформа будь-якої галузі – медичної, освітньої, соціальної сфери – опускається на рівень громади, які зараз теж проходять етап трансформації. Кожна реформа має бути верифікована саме на рівні громад», – наголосив Зубко.
За його словами, Урядом вже здійснено перший етап фінансової децентралізації: прийнято зміни до Бюджетного та Податкового кодексів України щодо передачі органам місцевого самоврядування додаткових бюджетних повноважень і закріплення стабільних джерел доходів для їх реалізації. Як результат, суттєве покращення фінансового стану місцевого самоврядування.
Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що протягом трьох років з початку реформи децентралізації доходи місцевих бюджетів України зросли на 102,1 млрд грн, або в 2,5 раза – із 68,6 млрд грн у 2014 році до 170,7 млрд грн у 2017 році (план на 2017 рік 170,7 млрд грн, очікуване виконання – 190 млрд грн).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас