"Астарта" планує в 1,6 рази збільшити земельний банк до 2020 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Астарта" планує в 1,6 рази збільшити земельний банк до 2020 року

Фондовий ринок
294
Стратегія агрохолдингу “Астарта” передбачає збільшення земельного банку до 400 тис. га до 2020 року, повідомив журналістам операційний директор холдингу Желько Ерцег.
“Збільшення земельного банку – це постійний процес. Зараз земельний банк становить 250 тис. га. З початку 2017 року земельний банк збільшився на 12 тис. га. За нашою стратегією до 2020 року ми повинні вийти на 400 тис. га, це один з основних напрямків інвестування. Наші плани нарощувати по року близько 50 тис. га”, – повідомив він в кулуарах Київського міжнародного економічного форуму в четвер.
За словами операційного директора, зараз в Полтавській області агрохолдинг будує два елеватори потужністю 100 тис. тонн кожен.
“У нас є елеваторна програма, вона вже здійснюється, зараз в активному будівництві два елеватори по 100 тис. тонн і третій елеватор ми почнемо будувати до кінця цього року в Полтавській області. Це дасть виконання початкової програми”, – зазначив Ж.Ерцег.
На його думку, відкриття ринку землі в Україні за певних умов може стати поштовхом до значного притоку інвестицій в країну.

Довідка Finance.ua:

  • “Астарта” – вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність в Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми.
  • У 2014 році холдинг ввів в експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ “Глобинський переробний завод”).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас