В Італії відбувається бум IPO (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії відбувається бум IPO (інфографіка)

Фондовий ринок
726
У Мілані відбувається бум IPO, оскільки попит інвесторів на італійські активи сприяє зростанню числа розміщень до максимуму за десятиліття, пише Bloomberg.
Pirelli & Co. SpA, яка повернулася на ринок в середу, стала 30-ю компанією, що приєдналася до італійської фондової біржі в цьому році. Акції ще 12 компаній почнуть торгуватися на біржі до кінця року, повідомив журналістам генеральний директор Borsa Italiana SpA Рафаель Йерусалмі.
“2017 рік стане одним з кращих для IPO в Італії за кількістю компаній, акції яких почали торгуватися на біржі”, – сказала керівник департаменту первинних ринків в Borsa Italiana Барбара Лунгі.
За її словами, все більше компаній прагне провести IPO в Мілані, і 2018 рік стане ще одним роком активного розміщення акцій.
Piccy.info - Free Image Hosting
За даними Bloomberg, італійські компанії в цьому році залучили €4,11 млрд у ході IPO в порівнянні з €1,45 млрд в 2016 р. Європейські фірми з початку року залучили близько $39 млрд в ході IPO в порівнянні з $23 млрд за той же період минулого року.
Стефанія Ґодолі з UniCredit SpA наводить кілька причин буму IPO в Італії, серед яких краще, ніж очікувалося, економічне зростання, стабілізація банківської системи країни, а також той факт, що компанії прогнозують більш високий прибуток.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас