ЄІБ дав Україні 400 млн євро на розвиток малого і середнього бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ дав Україні 400 млн євро на розвиток малого і середнього бізнесу

Кредит&Депозит
661
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надав Україні кредит в 400 млн євро на розвиток малого і середнього бізнесу.
Як повідомляє прес-служба Мінфіну, сьогодні були підписані угоди з першими відібраними українськими банками (Мегабанк і Укргазбанк), завдяки чому кредитні кошти будуть спрямовані на фінансування інвестицій і потреб малого бізнесу в оборотному капіталі.
Кредитування розраховане на п’ять років з можливістю подальшого продовження терміну використання кредитних ресурсів ЄІБ.
Міністерство фінансів залучило довгострокові кредитні кошти ЄІБ для фінансування проектів малого та середнього підприємництва, а також проектів соціально-економічної інфраструктури, включаючи проекти з енергоефективності, пом’якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них.
Згідно з умовами угоди з ЄІБ Мінфін за сприяння агента – Укрексімбанк – надає кредитні кошти відібраним банкам-учасникам для подальшого фінансування ними українських підприємств.
“Державна підтримка банківського кредитування МСБ допоможе диверсифікувати джерела економічного зростання України і створити нові робочі місця, сприятиме поліпшенню бізнес-клімату і допоможе українським МСБ вийти на ринок Європейського союзу”, – заявили в Мінфіні.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас