Рева розповів, яка пенсія буде виплачуватися українцям з мінімальним стажем роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева розповів, яка пенсія буде виплачуватися українцям з мінімальним стажем роботи

Казна та Політика
3776
Згідно з пенсійною реформою, прийнятою парламентом, тимчасова державна соціальна допомога громадянам з мінімальним страховим стажем буде виплачуватися з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року.
Про це під час селекторної наради з керівниками місцевих відділень Пенсійного фонду України сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Урядовий портал.
За його словами, така норма дозволить позбавити солідарну пенсійну систему невластивих їй витрат, скоротить дефіцит Пенсійного фонду і зробить саму систему страховою.
“Тимчасова державна соціальна допомога з 1 січня 2018 року по 12 грудня 2020 року призначатиметься непрацюючим особам, які досягли встановленого пенсійного віку, які мають страховий стаж не менше 15 років, але не отримали права на пенсійну виплату – на період до набуття права на пенсію за віком в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність”, – пояснив міністр.

Довідка Finance.ua:

  • 3 жовтня Верховна Рада прийняла пенсійну реформу, яка передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році з щорічним поступовим підвищенням до 35 років до 2028 року, призначення пенсії незалежно від віку при наявності 40 років страхового стажу з 1 січня 2028 року, встановлення верхньої межі бази нарахування єдиного соціального внеску (ЄСВ) в 15 мінімальних зарплат (на даний момент 48 тис. гривень) і введення накопичувального рівня пенсійної системи з 1 січня 2019 року.
  • Також Рада зобов’язала Кабмін до 1 листопада розробити і подати в парламент законопроект щодо перерахунку пенсій військовослужбовцям.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас