Розроблено метод 3D-друку живої сітківки ока — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено метод 3D-друку живої сітківки ока

Технології&Авто
315
Національний інститут зору США нагородив команду вчених Мерілендського університету сумою в $90 000 за їхню розробку зі створення живої сітківки людини за допомогою 3D-принтера, пише 3ders.
Хворобами сітківки і пов’язаними з нею дефектами зору страждають мільйони американців. За даними Національного інституту зору (NEI), близько 1,3 млн осіб в Америці сліпі, а 2,9 млн осіб вважаються слабозорими. Тому інститут постійно шукає нові способи лікування вад зору, в тому числі, викликаних віковими змінами.
Для цього вони створили програму 3D Retina Organoid Challenge, в рамках якої вчені з усієї країни мали представити інноваційні методи лікування сітківки. Кращим був визнаний проект вчених Мерілендського університету за його «ефективність, масштабованість і відтворюваність». Команда під керівництвом Ерін Левік отримала $90 тисяч за метод створення живої сітківки шляхом 3D-друку декількох шарів дорослих нейронів, отриманих з клітин-попередників, всередині структури сітківки.
Цей метод 3D-друку може бути використаний для випробувань ліків, але що набагато важливіше, допомогти в лікуванні дегенерації жовтої плями, глаукоми, діабетичної ретинопатії та інших хвороб сітківки.
Представники NEI також планують продовжити фінансування програми 3D Retina Organoid Challenge. На цей раз вони вкладуть $1 млн в дослідження сітківки, що допоможе командам вчених вийти на новий рівень і вдосконалити свої розробки.
«На цей раз ми попросимо їх надати реальні прототипи, тому програма може тривати два або три роки, – пояснила Джессіка Мазерік, адміністратор NEI. – Ми хочемо, щоб вчені створили щось дуже функціональне і застосовне на практиці. Щоб розробку відразу підхопили фармацевтичні компанії, а згодом запустили в масове виробництво. Необхідно, щоб кожна людина з проблемами зору, в результаті, змогла скористатися цими науковими досягненнями».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас