"Укргазвидобування" хоче розпочати видобуток газу на шельфі Чорного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укргазвидобування" хоче розпочати видобуток газу на шельфі Чорного моря

Енергетика
590
Найбільша державна газовидобувна компанія “Укргазвидобування” планує почати видобувати природний газ на ліцензійних ділянках, які розташовані на шельфі Чорного моря, і вже через 5-7 років вийти на показник видобутку 5 мільярдів кубометрів газу на рік.
Про це під час конференції, яка була організована консалтинговою компанією Expro і присвячена питанням видобутку газу на шельфі Чорного моря, заявив голова “Укргазвидобування” Олег Прохоренко.
“Ми пропонуємо розробляти 5 ліцензійних ділянок на шельфі Чорного моря, запаси газу яких становлять від 80 до 300 мільярдів кубометрів газу… Ми оцінюємо, що в перспективі 5-7 років можна вийти на показник видобутку 5 мільярдів кубометрів на рік, а використовуючи досвід інших країн, я вважаю, що ми зможемо скоротити цей період”, – сказав він, додавши, що держкомпанія розраховує розпочати розвідувальне буріння в 2019-2020 роках і вийти на промисловий видобуток на початку 2021 року.
За словами Прохоренка, інвестиції в цей проект можуть скласти 5-6 мільярдів гривень, оскільки буріння на шельфі дуже дороге.
“Укргазвидобування” ніколи не працювала на шельфі, тому ми розраховуємо на перспективу співробітництва. Це може бути угода про розподіл продукції, може бути контракт на видобуток, але головна теза наступна: ми не будемо все робити самостійно, ми хочемо отримати ліцензії, залучити до цього проекту інвесторів, створити умови для розвитку цього сегмента, щоб потім і інші компанії почали заходити в Україну”, – додав голова компанії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас