Поліція штрафує комунальників за ями на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція штрафує комунальників за ями на дорогах

Казна та Політика
1239
За ями на дорогах тепер штрафують комунальників – більше сотні штрафів і приписів вже виписали інспектори відділу безпеки дорожнього руху в Запоріжжі, повідомляє “Сегодня”. Підрозділ у складі патрульної поліції працює менше трьох тижнів, в обов’язки входить в тому числі контроль за станом дорожнього покриття.
Одну зі смуг шляхопроводу на трасі Харків-Сімферополь зараз ремонтують – комунальники почали роботи за приписом патрульної поліції.
Інспектори відділу безпеки дорожнього руху, який створили на базі патрульної поліції, стежать за станом автомобільних доріг міста і за асфальтом у дворах багатоповерхівок.
Щоб відділ безпеки дорожнього руху запрацював, всі патрульні інспектори міста пройшли спеціальні курси: вивчали стандарти, за якими будують і ремонтують дороги. З усього штату у новий підрозділ відібрали двадцять правоохоронців.
З 18 вересня, коли в Запоріжжі запрацював підрозділ безпеки дорожнього руху, вже видали понад ста приписів про ремонт доріг. Більшість таких приписів адресували міським комунальникам – але ті зможуть виконати їх лише частково, кажуть у мерії і посилаються на брак фінансування.
До реформи поліції за станом доріг повинні були стежити в ДАІ. Крім контролю якості дорожнього полотна, відділ безпеки руху буде супроводжувати кортежі перших осіб та перевіряти стан громадського транспорту. Подібні підрозділи поступово запрацюють у всіх містах України.
Тим часом, кількість приписів, виданих інспекторами відділу безпеки дорожнього руху, тільки збільшується, а кількох місцевих чиновників за поганий стан доріг вже оштрафували.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас