Долар США дешевшає другий день поспіль відносно шести основних світових валют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США дешевшає другий день поспіль відносно шести основних світових валют

Валюта
2391
Курс американського долара в ході торгів у середу знижується другий день поспіль, підвищенню євро сприяють, зокрема, позитивні макроекономічні дані.
Крім того, увагу ринку привертають новини щодо того, хто стане наступним главою Федеральної резервної системи США. Термін повноважень чинного голови американського ЦБ Джанет Йеллен закінчується 3 лютого 2018 року.
Євро торгується вдень ​​в районі $1,1764 проти $1,1744 на закриття попередньої сесії.
Курс єдиної європейської валюти знаходиться зараз близько 132,38 ієни в порівнянні з 132,53 ієни днем ​​раніше. Вартість долара становить 112,52 ієни проти 112,85 ієни у вівторок.
Індекс ICE U.S. Dollar, що показує вартість долара США відносно шести основних світових валют, підвищився на 0,24%. Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, знизився на 0,19%.
Згідно з остаточними даними IHS Markit, зведений індекс менеджерів закупівель (PMI) єврозони зріс у вересні до 56,7 пункту з 55,7 пункту місяцем раніше. Показник збігся з попередньою оцінкою і чеканнями ринку. Разом з тим індикатор сфери послуг валютного блоку зріс минулого місяця більше, ніж передбачали попередні дані: з 54,7 пункту до 55,8 пункту (перша оцінка – 55,6 пункту).
За повідомленнями ЗМІ, консультанти представили президенту США Дональду Трампу остаточний список кандидатів на пост глави ФРС. На ринку посилюються чутки, що член ради керуючих Федрезерву Джером Пауелл має хороші шанси на те, щоб зайняти місце Дж.Йеллен.
“Шанси Джерома Пауелла отримати крісло глави ФРС в лютому наступного року різко зросли, після того як стало відомо, що міністр фінансів Стівен Мнучін підтримує його кандидатуру”, – вважає головний валютний аналітик Saxo Bank Джон Харді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас