Кабмін затвердив порядок використання коштів на електронне урядування в сфері надання адмінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив порядок використання коштів на електронне урядування в сфері надання адмінпослуг

Казна та Політика
113
Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення розвитку електронного урядування в сфері надання адміністративних послуг.
Відповідну постанову уряд прийняв на засіданні 4 жовтня 2017 року.
Згідно з текстом постанови, яким володіє агентство “Інтерфакс-Україна”, головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем відповідної бюджетної програми є Міністерство економрозвитку і торгівлі.
Кошти, згідно з порядком, використовуються з метою надання адмінпослуг в електронній формі та доступу суб’єктів звернення до інформації про адмінпослуги шляхом розширення функціоналу й забезпечення функціонування Єдиного держпорталу адмінпослуг.
Зазначені бюджетні кошти повинні використовуватися на: інтеграцію порталу в систему електронної взаємодії органів виконавчої влади; інтеграцію інформсистем надання адмінпослуг держорганів і органів місцевого самоврядування з порталом; створення комплексної системи захисту інформації.
Не допускається спрямування бюджетних коштів на придбання товарів, робіт і послуг, не пов’язаних з вищевказаними цілями.
“Прийняття зазначеної постанови дозволить збільшити ефективність системи державного управління, полегшить доступ громадян до адміністративних послуг, підвищить якість і прозорість надання послуг, зменшить корупційну складову”, – зазначають автори документа.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас