Facebook тестує авторизацію по обличчю власника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook тестує авторизацію по обличчю власника

Технології&Авто
609
У Facebook може з’явитися своя версія Face ID – авторизація користувача для доступу до його облікового запису через ідентифікацію обличчя. Правда, поки що ця функція розглядається не як один з основних способів авторизації, а як допоміжна опція при відновленні доступу до акаунту. Це може бути корисним, якщо користувач не може задіяти двофакторну авторизацію або втратив доступ до поштового акаунту, який прив’язаний до облікового запису Facebook. Представники компанії підтвердили розробку такої опції в коментарі TechCrunch.
«Ми тестуємо нову функцію для тих користувачів, які хочуть швидко і просто авторизуватися під час відновлення доступу до акаунту. Ця функція буде доступна тільки на тих пристроях, з яких ви вже логінилися в мережу. Це – ще один крок, поряд з двофакторною авторизацією по SMS, який ми робимо для того, щоб власники акаунтів могли підтвердити свою особу», – повідомили в компанії.
Якщо виявиться, що функція дійсно корисна для користувачів і її не скомпрометують хакери, Facebook зможе викотити її для більшого числа людей.
За багато років Facebook випробував безліч способів відновлення доступу до акаунту для користувачів. У якихось випадках користувача просять ідентифікувати фото друзів, щоб довести що він – той, за кого себе видає. Або ж – вказати декількох довірених друзів, вони отримають код, який потім можна у них попросити для авторизації.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас