Максим Лавринович: навіщо компанії юрист на аутсорсі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Максим Лавринович: навіщо компанії юрист на аутсорсі

Фондовий ринок
464
Все більше великих компаній відмовляються від юриста у штаті і користуються послугами аутсорс-фахівців. Про переваги і мінуси такого підходу розповідає Максим Лавринович, керуючий партнер юридичної фірми «Лавринович і Партнери».
В Україні зміни в законодавство вносяться практично постійно. Якщо в інших країнах це відбувається кілька разів на рік, то у нас – чи не раз на день і без гучних анонсів. Відповідно, роль юриста, який стежить за будь-якими змінами, дуже важлива.
Часто власники бізнесу роблять помилку і всі завдання віддають під контроль одного штатного співробітника, який, як правило, не справляється. Це відбувається не через брак професіоналізму, а тому, що неможливо однаково добре розбиратися в податковому, корпоративному праві та захисті бізнесу.
Саме тому я рекомендую залучати команди аутсорс-фахівців, щоб юридичні питання закривали люди з різною експертизою, а компанія в цілому була поінформована про будь-які зміни і підводні камені. Штатний юрист при цьому може бути сполучною ланкою між компанією та фірмою на аутсорсі.
Юриста можна порівняти з членом сім’ї. Від якості стосунків залежить ваше бізнес-щастя. Але якщо родичів, як ми знаємо, не обирають, то у випадку з юристом – все у ваших руках. Спираючись на досвід команди Лавринович і Партнери, можу виділити кілька моментів, на які варто звернути увагу при виборі юриста на аутсорсі:
1. Готовність завжди бути поруч. Юрист – це людина, яка готова працювати з вами в режимі 24/7. Незаплановані ситуації у вигляді обшуків, затримань і приходу «гостей» часто відбуваються у вечірній час або перед вихідними. А значить, ваш юрист повинен бути готовий до дзвінка навіть о 23:00 п’ятниці.
2. Співвідношення ціни і якості. Штатний юрист – не найбільш низькооплачувана посада. Те саме з командами, які залучаються на аутсорс. Краще заплатити гарному юристу з самого спочатку, ніж потім переплатити тричі в проблемних ситуаціях.
3. Постійний розвиток фахівця. Ваші юристи повинні знати про будь-які нововведення в сфері права, якою вони займаються. Ще важливіше – вміння аналізувати і робити прогнози.
Резюмуючи, зазначу, що хороший фахівець допоможе вашому бізнесу процвітати, всупереч негативним зовнішнім чинникам.
Максим Лавринович, керуючий партнер юридичної фірми «Лавринович і Партнери»
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас