Зростання пасажиропотоку Ryanair сповільнилося у вересні до мінімуму за півроку на тлі скасування рейсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання пасажиропотоку Ryanair сповільнилося у вересні до мінімуму за півроку на тлі скасування рейсів

Фондовий ринок
133
Пасажиропотік ірландської бюджетної компанії Ryanair Holdings Plc у вересні збільшився на 1 млн осіб (9,2%), до 11,8 млн осіб, йдеться в прес-релізі компанії.
Темпи зростання виявилися найнижчими з березня, коли число перевезених пасажирів за місяць збільшилося на 900 тис. У вересні 2016 року пасажиропотік підскочив майже на 14%.
В середині вересні Ryanair оголосила про скасування 2,1 тис. рейсів за період до кінця жовтня, пославшись на необхідність відправити пілотів і інших співробітників у відпустку після пікового літнього сезону. Пізніше компанія повідомила про анулювання ще 18 тис. рейсів до початку літа 2018 року.
Завантаженість рейсів авіаперевізника у вересні збільшилася на 2 процентні пункти, до 97%, в зв’язку з підбором альтернативних варіантів для пасажирів скасованих рейсів.
За словами головного директора Ryanair з маркетингу Кенні Джейкобса, компанія виплатила компенсацію або знайшла альтернативні квитки для 98% пасажирів вересневих і жовтневих анульованих рейсів. “Ми ще раз приносимо клієнтам щирі вибачення за ці анулювання, про які ми глибоко шкодуємо”, – сказав він.
Ryanair очікує, що пасажиропотік за підсумками 2017 року буде на 2 млн осіб меншим, ніж передбачалося раніше, і складе близько 129 млн осіб. Прогноз на 2018 рік знижено на 4 млн осіб – до 138 млн пасажирів.
Експерт Лондонського міського університету з авіаційного праву Стівен Труксаль назвав дії Ryanair безпрецедентним порушенням прав пасажирів і міжнародних норм.
У своєму огляді він зазначив, що одним з факторів, що поглибили кризу Ryanair, є відсутність альянсів і спільних підприємств з конкуруючими перевізниками.
“У той час як British Airways або Virgin Atlantic можуть в разі найменшого інциденту легко переписати своїх пасажирів на рейси інших авіакомпаній, для Ryanair – і більшості інших бюджетних авіакомпаній – це далеко не так просто”, – написав С.Труксаль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас