В Україні мають з'явитися конкуренти "Укрзалізниці" - Омелян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні мають з'явитися конкуренти "Укрзалізниці" - Омелян

Казна та Політика
454
Без появи приватних пасажирських і вантажних пасажирських перевізників не зможе успішно розвиватися як державна компанія “Укрзалізниця”, так і транспортна галузь загалом.
Про це міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив в ефірі Еспресо.TV.
“Замість того, щоб бути найбільшим транспортним перевізником країни, “Укрзалізниця” все більше гальмує розвиток України. Тому що всі компанії кажуть: “Ми готові давати більше продукту на експорт, а значить, збільшувати надходження до бюджету, збільшувати кількість робочих місць. Але тому, що ми не можемо перевезти свою продукцію “Укрзалізницею”, ми фактично штучно обмежуємо виробництво”, – пояснив він.
На його думку, дана ситуація “веде в глухий кут”. “І це при тому, що основні фонди (“Укрзалізниці” – ред.) зношені. І у нас будуть проблеми в найближчі місяці, і через 2-3 роки – точно. Якщо не буде радикальних заходів щодо реформування компанії”, – додав міністр.
Він зазначив, що на державних залізничних коліях має бути конкуренція. “Повинні бути приватні оператори локомотивів, пасажирських поїздів. І тоді в конкуренції всі отримають кращий продукт, в тому числі і “Укрзалізниця”, – зазначив Омелян.
Водночас зараз мова йде не про продаж компанії, а про її реформування.
В кінці вересня Омелян заявив про те, що Кабмін не підтримав ініціативу Міністерства інфраструктури про виділення з бюджету 2,5 млрд гривень на закупівлю близько сотні нових пасажирських вагонів.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас