Інтернетом Північну Корею тепер забезпечує Росія, а не Китай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інтернетом Північну Корею тепер забезпечує Росія, а не Китай

Світ
891
Як повідомляє Reuters, з 1 жовтня Північна Корея змінила свого «інтернет-провайдера», компанію, яка забезпечує в країні канал інтернет-трафіку. На цій посаді китайську China Unicom змінила російська «Транстелеком» (ТТК).
Як повідомив джерелу представник ТТК, у компанії з 2009 року діє контракт з Korea Posts and Telecommunications Corp. на пропуск трафіку Північній Кореї через її магістральні канали. Умови та термін дії контракту він не розкрив.
За словами представника компанії, міжоператорський стик і послуги на його базі не потрапляють до переліку послуг і товарів, поставка яких обмежується рішенням РБ ООН від 11.09.2017 року.
«За умовами договору «Транстелеком» як постачальник послуг доступу в інтернет має право в односторонньому порядку припинити надання послуг Korea Posts в разі несумлінного і неправомірного використання ресурсів – спам, злочинна активність, хакерські атаки та інше», – підкреслив оператор.
Транскордонний інтернет в КНДР становить всього лише близько сотень з’єднань, але вони необхідні режиму для координації кібератак, повідомив Reuters Брайс Боланд, що відповідає за технології в компанії FireEye Азіатсько-Тихоокеанського регіону. За словами Боланда, підключення через Росію дозволить Північній Кореї в перспективі краще управляти кібератаками, які зазвичай проводяться ззовні цієї закритої країни.
Нагадаємо, раніше КНДР звинувачували в організації атак на банки, Sony Pictures і нещодавній епідемії вірусу WannaCry, але північнокорейська влада, звісно, рішуче все заперечувала.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас