Творці криптовалюти Monaco спровокували зростання курсу на 695% обіцянкою партнерства з Visa — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творці криптовалюти Monaco спровокували зростання курсу на 695% обіцянкою партнерства з Visa

Фінтех і Картки
889
Криптовалюта Monaco, творці якої інвесторам пообіцяли забезпечити її прив’язку до карток платіжної системи Visa, різко зросла з моменту ICO (Initial Coin Offering – первинне розміщення токенів), в певний момент підвищення її курсу досягало 695%.
Після ICO автори проекту випустили прес-реліз, в якому описувалися переваги криптовалютної картки Visa.
Проте ні тоді, ні зараз жодних угод між Monaco і Visa не існує, повідомляє агентство Bloomberg.
В даний час Monaco, зареєстрована як швейцарська компанія, працює з ліцензованим емітентом карток Visa – Wirecard AG, яка вивчає благонадійність Monaco, заявила представник компанії Леа Кадеменос.
Втім, вона не зазначила, яким чином рішення Monaco оголосити про неіснуючі відносини з Visa може позначитися на результатах проведеної Wirecard перевірки.
“Говорячи про минуле, нам, можливо, не варто було згадувати назву Visa, – заявив в інтерв’ю Bloomberg головний виконавчий директор Monaco Technology Кріс Марсалек. – Було б розумніше залишити це до того моменту, коли все буде зроблено”.
У прес-релізі, опублікованому 31 серпня, Monaco оголосила про запуск нового мобільного додатку, а також про плани випуску п’яти різних платіжних карток, причому згадок про Visa не було.
В цей день вартість кріптовалюти впала на 29%.
Тим не менш, з урахуванням всіх злетів і падінь, курс Monaco в даний час втричі вищій, ніж у момент ICO, що відбувся 17 травня.
Угода з Visa означала б можливість прийому криптовалюти Monaco в 44 млн торгових точках по всьому світу. Однак для такої угоди існують серйозні перешкоди, відзначають експерти. Криптовалюти дають користувачам можливість укладення анонімних транзакцій, тоді як платіжні системи та фінансові інституції дотримуються правила ідентифікації клієнтів з метою запобігання відмиванню грошей і фінансуванню криміналу.
Капіталізація світового ринку криптовалют, згідно з даними coinmarketcap.com, у понеділок перевищила $148 млрд – це більше від сукупної ринкової вартості таких компаній, як PayPal, Expedia, Zillow і Twitter, пише MarketWatch.

Довідка Finance.ua:

  • Капіталізація криптовалюти ефір (Etherium), що становить понад $28 млрд, перевищує ринкову вартість, наприклад, Expedia або Groupon.
  • Тим не менш, капіталізація Facebook все ще в 3,5 разу більша порівняно з ринком криптовалют.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас