Доходи ІДІЛ від продажу нафти за два роки скоротилися на 90% - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доходи ІДІЛ від продажу нафти за два роки скоротилися на 90% - ЗМІ

Світ
224
Терористична організація “Ісламська держава” в 2015-2017 роки втратила 90% доходів від продажу нафти. Як повідомляє УНІАН, про це пише USA Today з посиланням на джерела в антитерористичній коаліції, очолюваній США.
За даними видання, виручка від продажу “чорного золота” з 2015 року скоротилася з 50 мільйонів до 4 мільйонів доларів щомісяця.
Джерела розповіли, що посередники раніше перепродавали нафту в Сирії – на місцевих ринках, або перевозили автоцистернами в сусідні країни на переробку. За рік ця схема приносила близько 500 мільйонів доларів. Від продажу нафти бойовики отримували половину своїх доходів. Інша половина зароблялася грабежами.
“Втрата половини їхніх доходів багато означає. Їхня територія скорочується, також як і їхня здатність обкладати населення податками”, – цитує видання думку аналітика Вашингтонського інституту близькосхідної політики Ендрю Таблера. Відзначається, що на кінець минулого місяця опозиція в Сирії заявила, що змогла відстояти у ІД найбільше в Дейр-ез-Зорі нафтогазове родовище – Коноко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас