Рева: Не бачу потреби підвищувати пенсійний вік у найближчі 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева: Не бачу потреби підвищувати пенсійний вік у найближчі 10 років

Казна та Політика
1163
Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що у перспективі найближчих десяти років не бачить необхідності підвищення пенсійного віку.
Про це він сказав в ефірі каналу «112. Україна».
«Це вже буде наступне покоління. На найближчу перспективу 10 років в середньостроковій перспективі я не бачу необхідності підвищення пенсійного віку. І це величезне досягнення того законопроекту, який ми внесли», – сказав Рева, відповідаючи на запитання щодо прогнозів про можливе повернення до питання підвищення пенсійного віку в Україні.
За його словами, нині в парламенту і уряду немає іншого шляху, як відповісти на запити суспільства і ухвалити пенсійну реформу.
«Я глибоко переконаний в тому, що тим, хто проголосує за цю пенсійну реформу, буде не соромно дивитися виборцям в очі, своїм матерям, своїм бабусям, і взагалі всім тим, хто в майбутньому піде на пенсію», – підкреслив міністр соціальної політики.

Довідка Finance.ua:

  • Проект пенсійної реформи передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням: єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, призначатиметься державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас