Президент підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності

Казна та Політика
233
Президент України Петро Порошенко підписав указ №299/2017 «Про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності». Його текст опубліковано на сайті Адміністрації президента.
В указі міститься доручення створити Вищий суд з питань інтелектуальної власності з місцезнаходженням в місті Києві. Кабінету міністрів України належить профінансувати заходи, пов’язані з реалізацією даного документа. Документ набирає чинності з дня його опублікування.
Зазначимо, в червні цього року в Європейському Союзі заявили про занадто повільний прогрес України в реформі законодавства в сфері прав інтелектуальної власності.
«З моменту набрання чинності поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) минуло 18 місяців. Однак уряд досі не подав на розгляд до Верховної Ради більшість законопроектів, які Україна зобов’язалася прийняти відповідно до умов ПВЗВТ», – йдеться в повідомленні.
Згідно з інформацією прес-служби представництва ЄС в Україні, європейські експерти, працюючи разом з українською владою, ще в 2015 році підготували відповідні законопроекти. Однак станом на червень 2017-го вони перебували на розгляді Міністерства економічного розвитку України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас