"Метінвест" має намір до 2030 року інвестувати в модернізацію $8,8 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Метінвест" має намір до 2030 року інвестувати в модернізацію $8,8 мільярда

Фондовий ринок
85
Найбільша в Україні гірничо-металургійна компанія “Метінвест” планує до 2030 року інвестувати в модернізацію виробничих потужностей 8,8 мільярда доларів, повідомив директор з маркетингу групи Роман Курашев.
“Ми плануємо в найближчі 10-15 років вкласти у свій розвиток 8,8 мільярда доларів. Більша частина – 5,7 мільярда доларів – буде інвестована в металургійні активи, а в гірський сегмент – 3,1 мільярда доларів.
Зрозуміло, що це будуть найсучасніші виробництва, які потребуватимуть сучасних технологій. Тобто, по суті, це металургія на стику з інформаційними технологіями, так звана “Індустрія 4.0”, – сказав він в рамках Міжнародного металургійного форуму “Наука та інновації” в Києві в понеділок. Як приклад таких потужностей він назвав модернізовану доменну піч №3 на “Запоріжсталі”.
За його словами, сировинний суперцикл у світі добіг кінця, попит на сировину падає, тому маржа перетікає з залізної руди в сталь. “У світі залишаються надлишкові сталеві потужності. За різними оцінками, це 2,2 мільярда тонн, які зараз завантажені на 70%. Це дуже низьке завантаження.
Тобто, металургія буде продовжувати працювати в режимі, коли пропозиція буде перевищувати попит”, – зазначив Р. Курашев. Крім того, він виділив тенденцію в глобальній галузі на посилення протекціонізму, зокрема, США проводять розслідування в рамках секції 232, а ЄС – антидемпінг щодо г/к рулонів. В цьому плані, за словами Р. Курашева, ключовим фактором виступає низька собівартість. “Стратегія” Метінвесту “спрямована на те, щоб залишатися вертикально-інтегрованою компанією з низькою собівартістю”, – констатував він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас