Китай закриває третину своїх шахт з видобутку залізної руди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закриває третину своїх шахт з видобутку залізної руди

Енергетика
862
З метою поліпшення якості повітря Китай збирається скасувати близько третини ліцензій на видобуток залізної руди, що належать здебільшого невеликим шахтам, заявили представники асоціації гірничодобувної промисловості.
В ході кампанії, яку веде Китай проти забруднення атмосфери, будуть відкликані понад 1000 ліцензій, розповів на конференції Лей Пінсо, головний інженер Асоціації металургійних шахт Китаю. «Деякі маленькі шахти, які не звертали уваги на екологічну сторону своєї діяльності, просто будуть тимчасово закриті до закінчення інспекції», – заявив він. І якщо вони не зроблять заміну очисного обладнання, їм доведеться закритися.
Видобуток руди в місцях, розташованих поблизу від природних заповідників, також буде заборонено, сказав Лей, посилаючись на закон, прийнятий в липні міністерством із захисту навколишнього середовища, повідомляє Reuters.
Число шахт з видобутку залізної руди в Китаї за останні роки зменшилося з більш ніж 3000 до 1900 і продовжує падати. Китайська залізна руда здебільшого низької якості, з вмістом заліза не більше 30%, що вдвічі менше показників великої бразильської компанії Vale. І за 2016 рік обсяг виробництва впав на 3%, до 1,28 млрд тонн.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас