В Європі протестували першу публічну мережу 5G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі протестували першу публічну мережу 5G

Технології&Авто
497
Шведсько-фінський телекомунікаційний холдинг Telia Company спільно з компаніями Ericsson і Intel протестував першу в Європі публічну мережу 5G.
Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на повідомлення компанії.
Як зазначається, мережа 5G була розгорнута в Талліннському морському порту і на борту комерційного судна і забезпечувала зв’язок між пасажирами судна і користувачами, що знаходяться в порту. Одночасно Telia почала тестувати 5G в промислових цілях – для управління будівельною технікою. У тестовій мережі Telia були задіяні базова станція 5G компанії Ericsson в поєднанні з платформою Intel 5G Mobile Trial Platform.
Запуск публічної мережі є етапом реалізації спільної “дорожньої карти” Telia, Ericsson і Intel по розвитку сервісів на основі мереж п’ятого покоління.
“Ми хочемо бути одними з перших в розвитку 5G і плануємо вже в 2018 році запустити мережі в Стокгольмі, Талліні та Гельсінкі”, – заявила старший віце-президент Telia Company Габріела Стіф.
Telia Company надає послуги зв’язку на території Швеції, Норвегії, Фінляндії, Данії, Естонії, Латвії та Литви, присутній на ринках Азербайджану, Грузії, Казахстану, Молдавії, Туреччини, Узбекистану і РФ.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас