Новий закон про регулювання роботи таксі підніме тарифи в 2 рази - перевізники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий закон про регулювання роботи таксі підніме тарифи в 2 рази - перевізники

Казна та Політика
1132
Служби таксі вважають, що прийняття законопроекту №3107 про регулювання роботи перевізників в редакції Мінінфраструктури створить повальну корупцію та транспортний колапс у містах, а також послужить причиною підвищення цін на автоперевезення в два рази.
Про це заявив директор компанії UKLON Павло Лисенко під час обговорення нового законопроекту на прес-конференції в УНІАН.
За словами Лисенка, величезні корупційні ризики – головна проблема законопроекту.
«Водій може отримати штраф 17 000 гривень за найменше порушення комплектності документів. За водіння в нетверезому вигляді водій отримує штраф 10 400 гривень, а чоловік, який сів за кермо, щоб годувати свою сім’ю – 17 000 гривень! На практиці це створює водіям стимул відкуповуватися і давати хабарі», – розповів директор з маркетингу компанії UKLON Данило Ваховський.
Учасники ринку автоперевезень відзначають, що жорстке регулювання ринку і корупція призведуть до зростання тарифів.
“Там, де зараз в годину пік пасажирів готові вивозити 2000 машин, після нововведень залишиться готових, умовно, 1000 машин. Тарифи зростуть в 1,5-2 рази, і все одно система таксі не впорається. До того ж ліцензованим автомобілям збираються присвоювати жовті номерні знаки, які дозволяють їздити по смузі громадського транспорту і зупинятися на зупинках громадського транспорту. Тепер уявіть, який колапс буде в місті і скільки з’явиться додаткових бажаючих отримати жовті номери», – додав він.
Таким чином, на думку перевізників, найуспішнішими службами таксі в нових умовах стануть ті, хто взагалі не збирається платити податки і працювати в легальному полі, наприклад, служба “Яндекс.Таксі”, яка зараз перебуває під санкціями, але при цьому все одно продовжує роботу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас