В Раді хочуть провести "кадровий день" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Раді хочуть провести "кадровий день"

Казна та Політика
426
Заповнення вакансій і можливі кадрові ротації в Кабінеті міністрів України Верховна Рада може розглянути протягом одного пленарного дня в жовтні.
Про це заявив заступник глави фракції “Блок Петра Порошенка” Ігор Кононенко в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.
“Можливо, через пленарний тиждень на порядку денному буде так званий кадровий день. І це підтримує спікер парламенту. У рамках компромісу між політичними партіями та депутатськими групами може відбутися голосування протягом одного дня за все кадрового пакету”, – сказав він.
За його словами, накопичився великий кадровий пакет питань – призначення членів Центральної виборчої комісії, керівника Рахункової палати, омбудсмена, а також глави Національного банку, за яких має проголосувати парламент.
“Моя думка: якщо ми робимо кадровий пакет, то треба заповнювати всі вакансії. Тому що продовжувати далі бути “країною виконуючих обов’язки” неправильно”, – сказав він.
Кононенко також нагадав, що вакантні посади міністрів агрополітики, інформаційної політики та охорони здоров’я.
“Можливі й ротації в Кабінеті міністрів. Рік відпрацювали міністри. Є бачення прем’єр-міністра, є бачення членів коаліції, тому можуть бути кадрові рішення”, – заявив заступник голови фракції.
“Я не виключаю, що важливі кадрові рішення будуть прийняті в жовтні”, – додав він.
Відповідаючи на питання про те, що може розблокувати процес призначення членів ЦВК, Кононенко пояснив, що після уточнення пропозицій фракцій щодо кандидатур президент внесе відкоригований список, і парламент може виходити на голосування.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас