Вчені відкрили спосіб одночасного друку кількох ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені відкрили спосіб одночасного друку кількох ліків

Технології&Авто
372
Дослідники з університету Мічигану розробили метод друку ліків на одноразовій смужці або патчі. Надруковані ліки виявилися так само ефективні при знищенні ракових клітин, як і традиційні препарати, пише Engadget.
Обладнання, розроблене вченими, здатне друкувати відразу декілька видів ліків. Це може виявитися зручним для пацієнтів, яким прописане складне лікування з великою кількістю препаратів.
«Лікар або фармацевт може вибрати будь-яку кількість ліків, які устаткування надрукує за раз, — каже професор університету Мічигану Макс Штейн. — Машина може перебувати прямо в аптеці або клініці».
Дослідники використовували метод органічного парострумового друку, який зазвичай застосовується у виробництві електроніки. Цей метод дозволяє друкувати ультратонким шаром, що значно полегшує розчинення ліків. Це зробило б доступними деякі препарати, що сьогодні непридатні для звичайного вживання.
Незважаючи на те, що цей метод поки що не використовується для масового ринку, він може бути корисним у фармацевтичних компаніях для прискорення клінічних випробувань. Дослідники сподіваються, що колись ліки почнуть друкувати у рулонах на цукерковому папері, а не тільки на 3D-принтерах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас