Мінфін має намір залучити 215 млрд гривень на внутрішньому і зовнішньому ринках, включаючи $2 млрд від МВФ в 2018 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір залучити 215 млрд гривень на внутрішньому і зовнішньому ринках, включаючи $2 млрд від МВФ в 2018

Казна та Політика
182
Міністерство фінансів має намір залучити 215 млрд гривень (8 млрд доларів) на внутрішньому і зовнішньому ринках, включаючи 2 млрд доларів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в 2018 році.
Про це повідомив заступник міністра фінансів Юрій Буца в інтерв’ю виданню Bloomberg.
Зазначається, що в 2018 році уряд України планує запозичити 215 млрд гривень (8 млрд доларів) на внутрішньому і зовнішньому ринках; програма МВФ передбачає залучення на міжнародному рівні 2 млрд доларів.
Він додав, що Україна буде виступати за більш вигідні запозичення у офіційних кредиторів, оскільки вона прагне зміцнити бюджет на наступний рік і планує залучити Світовий банк для залучення до 1 млрд доларів.
“Ми ведемо переговори зі Світовим банком, однак ми ще не досягли остаточної домовленості щодо цифри, яка може бути меншою”, – сказав він.
Заступник міністра підкреслив, що наступного року Мінфін буде приділяти пріоритетну увагу запозиченням на внутрішньому ринку.
Міністерство фінансів хоче отримати транш в розмірі 600 млн євро (700 млн доларів) від Європейського союзу.
Уряд виконав 2/3 умов, необхідних для отримання фінансування від ЄС.
“Я думаю, що ми виконаємо більшість завдань, що залишилися, протягом декількох тижнів”, – підкреслив Буца, зазначивши, що ключове питання полягає в тому, щоб парламент схвалив скасування ембарго на експорт деревини.
Як повідомляли Українські Новини, Мінфін очікує прибуття місії МВФ в Україну і отримання наступного траншу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас