В Україну повернуться «листи щастя» - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україну повернуться «листи щастя» - експерт

Казна та Політика
5492
Система автоматичної відеофіксації правопорушень на дорогах може бути впроваджена не раніше ніж через 2,5 року. Про це заявив автоюрист Богдан Глядик.
«Це неминучий шлях. Ми повинні впровадити автофіксацію. Перш за все, я думаю, ми почнемо фіксувати швидкість. Можливо, що в подальшому введемо і фіксацію інших правопорушень. На моє переконання, якщо ми в 2020 році впровадимо автофіксацію, то це буде дуже добре», – зазначив він.
За словами юриста, зараз на шляху цього стоїть рішення Конституційного Суду.
«Фактично, на законодавчому рівні автоматична фіксація впроваджена в 2015 році. Основна проблема, чому бракує камер – в тому, що немає людей, які готові вкласти в ці камери кошти, тому що не працює те законодавство, яке прийнято. У нас є рішення Конституційного Суду, яким забороняється притягувати до відповідальності громадянина тільки через те, що він є власником автомобіля. Фактично, основною перешкодою до повноцінного впровадження автофіксації є це рішення суду», – підкреслив Глядик.
При цьому автоюрист вважає, що Київ до цього вже практично готовий.
«З’явилася інформація, що в Києві найближчим часом може початися така автоматична фіксація, але я не зовсім з цим згоден. Я хочу сказати, що, насправді, Київ найбільше готовий зараз до того, щоб впроваджувати автоматичну фіксацію. Наскільки мені відомо, в межах Києва діє програма, де в одному центрі об’єднується максимальна кількість відеокамер, які є на території Києва. Тобто, це і банки, і магазини, і ті камери, які належать міській владі. Їх всіх об’єднують в один центр, і по них можна спостерігати за тим, що відбувається. З огляду на це, можна робити висновки, що Київ більше готовий, ніж інші міста до впровадження автоматичної фіксації», – підсумував Глядик.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас