Вертикальні ферми допоможуть Сінгапуру скоротити імпорт овочів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вертикальні ферми допоможуть Сінгапуру скоротити імпорт овочів

Технології&Авто
817
Сінгапурський стартап Packet Greens залучив $1,5 млн на будівництво вертикальних гідропонних ферм. Технології компанії дозволяють вирощувати більше ніж 50 видів овочів за короткий термін. При цьому обсяг врожаю в п’ять разів перевищує аналогічний показник на традиційних фермах.
Як і американські аналоги MightyVine та Square Roots, сінгапурський стартап Packet Greens вирощує овочі в закритих фермах за принципом гідропоніки. Рослини не потребують грунту, а всі необхідні поживні речовини вони отримують з водою. Посадки такого типу дозволяють вирощувати більше врожаю на меншій території, витрачаючи при цьому менше води.
Packet Greens розробляє ферми площею 167 кв. м, які за розміром можна порівняти з чотирикімнатною квартирою. Цього простору достатньо, щоб вирощувати понад 50 різних овочів і отримувати в 5 разів більше врожаю, ніж традиційні ферми. При цьому, як повідомляє Tech in Asia, на процес вирощування йде в два рази менше часу.
Рослини отримують підсвічування від світлодіодів, а їх розвиток відбувається у повністю контрольованому середовищі. Завдяки цьому на вертикальних фермах найчастіше не використовуються пестициди.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас