У Шеньчжені до кінця року запустять безпілотні автобуси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Шеньчжені до кінця року запустять безпілотні автобуси

Світ
176
Місто Шеньчжень на півдні Китаю, відомий завдяки значній концентрації високотехнологічних компаній, планує до кінця 2017 року відкрити два безпілотні автобусні маршрути, повідомляє China Daily з посиланням на Шеньчженьську автобусну компанію.
На маршрутах будуть використовуватися чотири автобуси зі штучним інтелектом. Перша автобусна лінія довжиною близько трьох кілометрів і з десятьма зупинками пройде по території кампусу Південного університету науки і техніки. Другий маршрут ще не затверджений.
Юй Ган, президент місцевої автобусної компанії, заявив, що технічні фахівці вже знайомляться з системами безпеки та управління навігацією. За його словами, щоб контролювати ранні стадії роботи, в перших рейсах на автобусах будуть присутні водії.
Використовувана технологія самокерованого руху була спільно розроблена Шеньчженьською автобусною компанією, Національним центром розробок і технологій інтелектуальних транспортних систем і компанією Huawei як прототип розумних транспортних систем майбутнього. На маршрутах будуть використовуватися електричні автобуси, і, як очікується, оновлення транспортної системи значно знизить викиди в атмосферу і зменшить затори.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас