Ford інвестує $4,5 млрд в електрифікацію модельного ряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ford інвестує $4,5 млрд в електрифікацію модельного ряду

Технології&Авто
287
Ford планує електрифікувати всі свої моделі до 2030 року, повідомляється в щорічному звіті про сталий розвиток американської компанії.
Ford розробив план впровадження нових технологій аж до 2030 року, який, зокрема, передбачає випуск електричного кросовера з запасом ходу на акумуляторах близько 480 км вже в 2020 році і масове виробництво автомобілів з електричним приводом і двигунами на альтернативних видах палива з 2030 року.
Ford інвестує в програму електрифікації модельного ряду $4,5 млрд, що дозволить у найближчі п’ять років випустити 13 нових моделей з електричним приводом. Вони будуть включати гібридні версії пікапа F-150 і спорткара Mustang, гібридний фургон Transit Custom, що заряджається, дві гібридні моделі для поліції, автономний автомобіль з гібридним приводом для використання як таксі або в сервісах каршерингу (2021 рік).
У тому числі компанія інвестує $700 млн у виробництво електричних і автономних автомобілів на виробничому майданчику в Флет-Рок (штат Мічиган). Крім того, Ford розгортає програму розробки батарей в Європі і Азії.
Щоб полегшити прийняття ринком акумуляторних електромобілів масового сегмента, Ford також підписав меморандум про взаєморозуміння з BMW Group, Daimler AG, Volkswagen Group, Audi та Porsche, який передбачає створення мережі станцій швидкої зарядки в Європі. Початковий план передбачає створення 400 станцій потужністю до 350 кВт, надалі подібні проекти будуть реалізовані по всьому світу.
Планується, що вже через три роки понад 40% всіх моделей Ford отримають версії з електроприводом. Масове виробництво електромобілів і машин з двигунами на альтернативних видах палива заплановано на 2030 рік.
До кінця 2016 року загальні продажі електрифікованих автомобілів Ford досягли 560 тис.. Компанія посіла перше місце в США за продажами гібридних автомобілів і друге – електромобілів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас