Уряду порекомендували встановити надбавку медпрацівникам за престижність праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряду порекомендували встановити надбавку медпрацівникам за престижність праці

Казна та Політика
446
Верховна Рада України рекомендує Кабінету міністрів встановити медичним працівникам надбавку за престижність праці у граничному розмірі 20%, а також підвищити посадові оклади професіоналів та фахівців охорони здоров’я на два розряди Єдиної тарифної сітки.
Згідно з проектом постанови №7139 “Про першочергові заходи для забезпечення соціального захисту медичних працівників і недопущення руйнування системи охорони здоров’я в Україні”, розробленим профільним парламентським комітетом, Рада також рекомендує уряду невідкладно внести до парламенту кандидатуру на посаду міністра охорони здоров’я.
Крім того, рекомендації, що містяться в документі, стосуються забезпечення виконання заходів, передбачених парламентськими слуханнями про реформу системи охорони здоров’я, зокрема, затвердження концепції і стратегії реформування системи.
Текст також містить рекомендації щодо активізації роботи примірної комісії з врегулювання колективного спору між Кабміном і профспілкою працівників охорони здоров’я, виконання судових рішень про скасування постанов уряду щодо реорганізації Державної санітарно-епідеміологічної служби і скорочення фонду лікарняних ліжок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас